2024-03-20 51 浏览
之前同朋友試過覺得好好食,今次老公話好想食撈麵,所以帶佢去試試沙田呢間叫做「麵屋」既日式撈麵餐廳👐🏻好彩我哋有訂位,都多人排隊啊🤭🌻 叉燒撈麵-豬腩肉質軟嫩可口,濃濃蔥花、韭菜、紫菜碎、生蒜、魚粉味好味又開胃,小麥麵軟硬度適中,仲有奶滑生蛋黃超好味,成個拉麵無論材料、麵都好完美🌼🌻 肉の地獄-山椒胡麻冷撈麵,好好味!賣相非常靚,有叉燒片,中間有生蛋黃,側邊伴啲辣肉碎、竹筍、紫菜碎、紅洋蔥、炸蒜片、芫荽、腰果,擠埋青檸,開胃又香口,而且唔會太辣,剛剛好啊🌼🌻飲品我地揀左焙茶拿鐵同伊勢抹茶 ,茶味香濃,好喜歡焙茶帶有烘焙嘅味道。抹茶濃而不太苦澀,正🌼老公話初頭以為食普通撈麵,點知呢款日式撈麵超好味,店員又友善好客,大力推介!