2023-11-07 553 浏览
🚆入境元朗国,拣间近朗屏铁路站嘅cafe 医饱个肚仔先😳呢间小店第一次惊喜🈵️🈵️餐牌上嘅菜单名称非常有创意—「当花姐遇上193之明太子意粉」、「濑屎虾丸」、「叶继欢鸡翼」😂… 「扮cupcup 冬阴功大虾意粉」(🎉呢款意粉太好食屋企人清咗,相都影唔切😅下次介绍返)睇到个Menu都好兴奋🤭不过唔太理解背后嘅创作灵感😙..价钱嚟讲:中上🔼🍝麻麻地好食国王蒜香带子意粉 💰$115因为我见到「麻麻地好食」就激发左我嘅好奇心🤭想睇吓系咪真系唔好食?一上枱,有种令我食欲大开嘅感觉,带子份量大方,有6-7嚿,表面微微炙烧,保留到带子鲜味☺️意粉蒜香味非常浓郁!酱汁好挂面💯自己一个食都会有啲腻😳意粉质地偏硬,贴近传统意大利面质感,个人对呢间小店嘅意粉相当满意🫰🏻💜cafe 氛围舒适,服务态度优质🩷🥑港女最爱牛油果碎蛋沙律多士💰$62听闻呢款系顾客力推嘅多士款式,我自己就觉得普普通通,钟意牛油果🥑熟成度高,质感腍身,分量丰富,至于多士可以烘耐少少🤏碎蛋沙律不过不失,如果牛油果上边加反啲黑椒碎,会更加吸引到我🥰☕️ Ice Cappuccino 💰$40冻饮嘅饮筒上,会加返一个标签「HongKonger」唔使讲

🍝麻麻地好食国王蒜香带子意粉
💰$115

🥑港女最爱牛油果碎蛋沙律多士
💰$62

☕️ Ice Cappuccino
💰$40
冻饮嘅饮筒上,会加返一个标签「HongKonger」唔使讲到咁白都知咩料啦,大大力支持香港人🫰🏻
港女最爱牛油果碎蛋沙律多士
2023-11-05
等候时间
15 分钟 (堂食)