2021-04-11 54 浏览
前排同朋友去观塘做嘢,做完嘢见肚饿就随便去左food court揾野食填肚😆咁啱我同朋友都想食啲西人嘢,一于试下pizza pan啦~本身唔期望food court有咩好味道,不过依间餐厅真系令我对food court餐厅有大大嘅改观!我哋当日order左个二人套餐,包括一个大pizza、一个主食、两个饮品同埋鸡翼4只,+$8仲有埋餐汤同蒜蓉包,结果放到成枱都系🤩超级丰盛嘅一餐!首先讲下鸡翼先,鸡翼焗得好滑嫩,味道有少少辣味,食落好惹味,4只真系唔够食啊!另外pizza方面有好多选择,传统嘅口味都有齐,不过今次我地都想试下新嘢,试下佢个北京烤鸭pizza,食落又唔会好奇怪,反而好特别,上面有青瓜中和返鸭胸嘅油脂,拉丝嘅芝士配埋个烤鸭酱出奇地夹,推荐大家试试依个pizza😋😋主食方面我哋拣左松露酱Parma ham长通粉,食落有好强烈嘅蒜味同松露味,另外个长通粉配埋啲好creamy嘅汁真系好啱我依个重口味爱好者,正!最后餐汤系洋葱汤黎嘅,好足料好多洋葱系碗入面,饮落味道都好够,不过略为有啲稀,如果煮得浓稠啲就更好喇!不过蒜蓉包又系加分位,焗得好脆,好有牛油香同蒜香,可以一试👍🏻👍🏻饮品方

咁啱我同朋友都想食啲西人嘢,一于试下pizza pan啦~

饮品方面我地试哂两个味嘅水果茶,个人比较推荐荔枝味,因为饮落甜甜地,吊起左个茶香😆😆💕

总结,隐世嘅高汁餐厅,好少餐厅可以做到每道菜都无中伏,仲要好好食!所以真心推荐大家黎试试!!