2016-06-05
是日生日,同老婆仔仔去左大澳一日遊,6點鐘出去梅窩走左班船,要等1個鐘,就去左熟食市場諗住食個快既,有2間,睇完食評選左順興,諗住快快手食完就簡簡單單叫左個2人餐加支大啤,反正一家3口都好細食...第一樣到既係白灼蝦,一上檯...得6隻,不過係中蝦唔係出面d細細隻,心諗:會唔會中伏呢?食前先影相,等埋其他野先起筷,再黎打孖蘭花花枝同炒蜆一齊上,唔等條魚起筷先啦,因為趕時間,先食蝦怕凍唔好食,一食有驚喜,爽口鮮味,再試炒蜆,好細隻,但係好味冇沙,又唔似出面果d一味得個咸字,西蘭花花枝片都好爽口入味。條魚到,賣相真係好一般,都唔知係咩魚,但一入口,蒸得岩岩好,好滑,連我個唔食魚既死仔都起勢夾魚(可能佢肚餓瓜..),除左個送既例湯冇咩味,其他竟然係驚喜之作!重要無敵海景!但最值得讚既係由老板娘至落單阿嬸都好好禮貌,好nice!!食完7:15,埋單358連大啤,極度滿意!
但最值得讚既係由老板娘至落單阿嬸都好好禮貌,好nice!!
食完7:15,埋單358連大啤,極度滿意!