2019-05-19 584 浏览
过开来杏花村,揾咗一阵都揾唔到合心意嘅餐厅,最尾见到呢间日本餐厅嘅午餐都几吸引,所以就试下~见佢餐厅入面装修都几有居酒屋feel,我谂夜晚嚟食串烧应该几有feel🤔午餐我哋就拣咗个自选鱼生丼同埋海胆带子锅饭。自选鱼生当有得拣四款鱼生,选择都几多下。我哋就拣咗火炙三文鱼,火炙左口鱼裙边,鳗鱼同埋蟹子。饭都可以拣寿司饭或者普通饭,我哋就拣咗寿司饭,因为配鱼生食好似夹啲~个人最钟意火炙三文鱼同埋火炙左口鱼裙边,因为有啲火炙嘅香味,而且有入口即溶嘅感觉,火炙三文鱼都食到有两种层次,一边系火炙过后熟熟地既感觉,另一边就仲系鱼生。鳗鱼都够林,冇骨,捞埋蟹子齐食好丰富~佢鱼生丼可以加$10多枝嘢饮,我哋就拣咗玉泉忌廉,炎炎夏日饮支冰凉嘅汽水系透心凉既~我哋仲叫咗个海胆带子锅饭,一上碟感觉个锅饭好有镬气,每一粒饭都充满酱汁,望落都够饱满,而且海胆同带子嘅份量够多,一啖海胆配带子同饭一齐食感觉好满足,而且食到唔同层次,海胆有入口即溶嘅感觉,带子就啖啖肉~而且好似有少少火炙嘅感觉,食落香口~第一次嚟杏花邨食午饭,系满意嘅一餐~
自选鱼生丼
玉泉忌廉
海胆带子锅饭
第一次嚟杏花邨食午饭,系满意嘅一餐~
2019-05-17
自选鱼生丼