2017-12-08 190 浏览
中午相约朋友去到荃湾见面,顺道一齐食晏,今次又选择了<拉面台风> , 门面唔大,要留意小心被隔离的5 金店融合了! 我和朋友都不自觉地走过龙! 铺内的位置不多,待应都安排得井井有条,先著我们在门外排队,另外给予我们order纸,圈出我哋想食既食物, 我和朋友花了一d 时间讨论食d 咩好,由于全店只卖几种面,我哋都好快拣好!不经不觉就排到我哋入去店内!店内装修好似日本的拉面店,上菜速度也颇快! 我今次点了红色暴雨拉面,因为我比较大食!也加了差烧! 说真的食晒碗面之后有d后悔加差烧,因为本来的份量也真的很多,我估我今晚晚餐也不用食了!最后再讲下碗面的味道,无预期的辣,喜欢吃辣的朋友可以叫大辣,不过少少辣都几惹味,另外要赞下佢既鱼粉配搭,令到成碗面更好食! 同平时既日式拉面有明显分别,非常好食!

红色暴雨