2019-09-29 26 浏览
#寶寶雞煲係好傳統嘅木圓台,圍爐雞煲/火鍋。🤣呢道雞煲就出哂名好食。😼但今次我地揀左海鮮粥底火鍋,👻試下係咪都好似佢既雞煲咁有水準。$198包哂加一同醬油錢,💸好抵。但好可惜今日無粥底。💡我地揀左皮蛋莞西湯底。當海鮮火鍋咁食。皮蛋莞西湯好足料,👍🏼清清地又下火,又唔會遮蓋左海鮮嘅鮮味。海鮮出乎意料地新鮮。我地四位,👏🏻有8款海鮮。兩款大蜆同象拔蚌仔都無沙而且鮮甜。😸其中一款大蜆同象拔蚌仔仲好彈牙。仲有2隻滿滿深橙色蟹膏既奄仔蟹。睇到都流哂口水。🤤蟹膏更身甘香,蟹肉鮮味。鮑魚同魷魚都好彈牙🦷。海蝦超級大隻,每人兩隻。肉好實淨,蝦🦐味好重,蝦頭仲有好多蝦膏。蠔仔唔大隻但蠔味都幾重,👀味道有啲似食金蠔。仲有龍躉片,厚身。膠質重,😝最重要係冇腥味!我哋對於😇海鮮都係超級滿意。配料方面👇🏻。香煎墨魚餅,其實係炸墨魚餅,😋一上枱勁香,超彈牙,✨而且熱辣辣。好食呀!我地秒速解決左佢。肉類都好新鮮。佢既雞件果然用黎打邊爐都一樣好食,🐥皮薄脂肪少,雞味香,幾嫩滑。🐮牛肉就唔使講手切牛就係好食。手打肉丸都大大粒。😉有彈性。但牛丸加咗陳皮,唔鍾意食陳皮嘅人可能會覺得怪怪地,😝但我覺得呢個配搭都幾特別,可以試
#寶寶雞煲

海鮮出乎意料地新鮮。我地四位,👏🏻有8款海鮮。

鮑魚同魷魚都好彈牙🦷。

蠔仔唔大隻但蠔味都幾重,👀味道有啲似食金蠔。

仲有龍躉片,厚身。膠質重,😝最重要係冇腥味!

我哋對於😇海鮮都係超級滿意。

配料方面👇🏻。

手打肉丸都大大粒。😉有彈性。但牛丸加咗陳皮,唔鍾意食陳皮嘅人可能會覺得怪怪地,😝但我覺得呢個配搭都幾特別,可以試吓。