2019-04-06 160 浏览
星期日逛左圈荃新天地揾野食,經過見到呢間餐廳有cafe style又有望窗的bar枱,見有景睇下就入左去🏞。可以嘆著冷氣起二樓望出去,雖然只係街市,唔算係咩靚景,但望住眾生相食lunch感覺都幾悠閒🏖。叫左Menu個好新穎的未來素食漢堡🍔同奶茶cappuccino☕️。聽個名已經覺得好新鮮好得意。估唔到呢間細細地咁典型嘅cafe,都會有素肉餐關顧到想食齋嘅朋友仔🥬。可能未到多人食lunch時間,等左10分鐘就黎齊成個餐,時間可接受⏱。佢個未來漢堡外觀同普通牛肉漢堡好似;但食落無人造肉既味道,只係食到塊”肉”煎得好香,食到好少好少既荳味。塊”肉”個質感好有咬口,做法似係切碎左d管狀彈牙既蔬菜植物🥒,都有d扮到似係肉既根既~漢堡個”包”🥯同塊”漢堡肉”🥩都好香脆,雖然本身個漢堡都唔算太油膩,但係如果女仔食都會有d heavy。加左佢個菇同牛油果蓉🥑,可以平衡fresh返哂,繼續食埋個包佢。我打左一陣卡,再食左少少漢堡,先繼續去食薯格的🍟,這時個薯格已經比初時涼左d,但竟然都仲keep到咁脆,係高質既。最後,飲左杯奶茶cappuccino☕️。飲落味道同普通奶茶無分別,只係多左泡,所以實際的奶茶

最後,飲左杯奶茶cappuccino☕️。飲落味道同普通奶茶無分別,只係多左泡,所以實際的奶茶容量唔多。不過外觀同咖啡cappuccino一樣,值得打打卡既~

整體而言,環境、食物、上菜速度都唔錯。值得再試!
“未來”素食漢堡,芝士燒烤菇,牛油果配脆薯格,意式泡沫奶茶
熱意式泡沫奶茶