2020-06-04 1350 浏览
之前一直有帮衬开一鸣拉面,而家佢有一边系转左做一鸣丼食堂,有新野,梗系要黎试下啦!煎鸡软骨饺子外皮煎得脆脆的而且不会太厚,鸡软骨包在入面,一口一口都够哂口感。虽然系煎的,但完全唔会觉得油腻,成口油,配埋旁边既醋,令成件饺子味道更加提升。免治鸡肉棒普通既一串免治鸡肉棒,但佢present得好靓,舖块叶托底再加少许葱花系面头,唔食得都睇得!再加上佢味道同口感都唔错,值得一试。寿司再黎今日既重头戏寿司啦。估唔到佢件件都咁有份量,size好似比平时食开既大件,而且好足料!甜虾系我至爱,平时叫甜虾,好多都系比d虾毛仔你,呢到比普通既贵小小小小,但只虾系大大大大好多。食入口系大满足的感觉!三文鱼籽军舰,虽然唔系咩特别既寿司食材,但三文鱼籽粒粒都好饱满,每咬一口都系脆卜卜的,两件我都自私食哂!另外叫左个火炙三件寿司,分别系油金鱼、章红鱼同海鲡,朋友仔话后两者比较少见,所以佢就自己点左一个私食。虽然火炙左,但都食得出食材系新鲜的,但又唔会好腥,火炙完反而更带得出个鱼香。另外睇个MENU见到好多丼饭,见到D图都觉得好吸引流哂口水,见到格离台叫左,份量超足,下次一定要再黎试!!
煎鸡软骨饺子
免治鸡肉棒