2013-06-07 1234 浏览
上星期日約咗幾個好耐無見嘅舊同學黎element 的caffe habitu聚一聚。其實之前都試過美麗華個間,覺得都唔錯!由於我啲朋友遲到嘅關係,我就去𤓓位先。一去到就見到勁長條龍,都有啲想換場,不過見到個reception姐姐好有效率咁帶左好多枱客,所以決定等一等。等左大概15分鐘,我同友人們就一齊入左去。個reception 姐姐安排左張大枱俾我地,啱唒傾計。我地分別叫咗兩個pizza同pasta。我本人認為個pama ham rocket pizza的確做得唔錯!不過個salami pizza就有啲咸,唔太好食至於個carbonara個sauce都做得好好,食落好creamy。不過個千層麵就差少少,無咩口感。之後我地仲order咗個nachos。味道都不錯,好有cheeese味!不過element個menu無美麗華個間咁多選擇,所以無上次喺美麗華叫得咁多。除左嘢食之外,都係欣賞佢啲咖啡,我地分別叫左2杯earl grey latte,mocha同一杯叫black and white嘅嘢,都做得好好。仲有杯杯拉花嘅樣都唔同。除左服務員唔多願意加水之外,其實一切都ok,特別係個rec

除左服務員唔多願意加水之外,其實一切都ok,特別係個reception姐姐,除左負責帶位之餘仲要執枱落單,但係佢都可以保持親切笑容,確實難得。仲有佢一經過都會聞到佢啲香水味的,的確是個可人兒
2013-06-02
午餐