2020-12-05 193 浏览
黎到北角,试下呢间几出名既川菜。入到餐厅见装修好有四川风味,菜牌有酸菜鱼,一於试下。4个人,叫左凉伴窝笋,蒜香凉伴青瓜,麻酱凉伴粉皮,椒盐豆腐,辣子鸡,酸菜桂花鱼。凉伴窝笋,色水唔够靓,酸味重笋味唔够香,可能呢批唔靓,所以唔麻麻地。蒜香凉伴青瓜,好似冇拍过,味道还好冇乜特别。麻酱凉伴粉皮,唔错,麻酱可以多少少会更好。椒盐豆腐,炸得唔错,味道还好,但唔够热同香脆。辣子鸡,鸡肉几惹味,但有啲咸,唔够辣同有骨,可能每间餐厅唔同做法,花生几香脆好味。酸菜桂花鱼,够麻,唔太辣,桂花鱼好嫩滑,下面有粉皮,个人觉得好咸。因为我地有自来Cup Cake, 食哂枱面既餸之後,想叫服务员帮忙清枱,当时有位姐姐话收工,见厅面剩返1位年轻男服务员在忙,但佢好好,忙完都有帮我地执枱同抹枱,服务态度好好,值得一赞。整体餐饮体验唔错,下次应该会再黎,试下其他菜式。
黎到北角,试下呢间几出名既川菜。
入到餐厅见装修好有四川风味,菜牌有酸菜鱼,一於试下。
凉伴窝笋

凉伴窝笋,色水唔够靓
,酸味重笋味唔够香
,可能呢批唔靓,所以唔麻麻地

蒜香凉伴青瓜

蒜香凉伴青瓜,好似冇拍过,味道还好冇乜特别。
麻酱凉伴粉皮

麻酱凉伴粉皮,唔错,麻酱可以多少少会更好。
椒盐豆腐

椒盐豆腐,炸得唔错,味道还好,但唔够热同香脆。
辣子鸡

酸菜桂花鱼