2020-06-16 725 浏览
而家好多公司都陆陆续续回复正常返工, 所以lunchtime 出外食饭嘅人都多返好多.有时避免等位, 我同同事都会叫外卖自取.虾面店嘅外卖真心俾到少少惊喜我.就算系外卖, 佢个卖相都系好靓, D𩠌排得好整齐.外卖佢系汤一个碗, 面同𩠌一个碗, 分开装的, 所以唔惊攞到返公司个面会淋晒.依碗系我叫嘅 虾肉墨鱼丸面(辣味虾汤底) HK$63.面底可以拣油面、米粉、河粉、檬粉、掺掺(油面mix米粉).今次我系拣咗油面, 因为想饱肚D.个面嘅份量都几多, 食完我系觉得劲饱.加咗汤之后就系咁样.面底可以拣油面、米粉、河粉、檬粉、掺掺(油面mix米粉).今次我系拣咗油面, 因为想饱肚D.个面嘅份量都几多, 食完我系觉得劲饱.另外, 个汤又系值得一赞嘅.一打开个盖就已经闻到劲香.虽然个汤只色劲红, 又有好多辣椒碎, 但食落系冇想像中咁辣.佢嘅少少辣, 令到个面更加惹味.D𩠌嘅味道都唔错.虾虽然唔系原只, 但食落口感都几实, 唔会霉.墨鱼丸几弹牙同埋真系有味, 唔会一旧粉咁.真心推介.整体来讲, 虾肉墨鱼丸面(辣味虾汤底)真系好好食.不论系汤底、面定系𩠌, 味道都唔错.就算系外卖都唔马虎, keep到
有时避免等位, 我同同事都会叫外卖自取.

虾面店嘅外卖真心俾到少少惊喜我.
就算系外卖, 佢个卖相都系好靓, D𩠌排得好整齐.

依碗系我叫嘅 虾肉墨鱼丸面(辣味虾汤底) HK$63.
虾肉墨鱼丸面

面底可以拣油面、米粉、河粉、檬粉、掺掺(油面mix米粉).
今次我系拣咗油面, 因为想饱肚D.
个面嘅份量都几多, 食完我系觉得劲饱.

加咗汤之后就系咁样.
虾肉墨鱼丸面(辣味虾汤底)

面底可以拣油面、米粉、河粉、檬粉、掺掺(油面mix米粉).
今次我系拣咗油面, 因为想饱肚D.
个面嘅份量都几多, 食完我系觉得劲饱.

另外, 个汤又系值得一赞嘅.
一打开个盖就已经闻到劲香.
佢嘅少少辣, 令到个面更加惹味.

D𩠌嘅味道都唔错.
虾虽然唔系原只, 但食落口感都几实, 唔会霉.
墨鱼丸几弹牙同埋真系有味, 唔会一旧粉咁.
真心推介.

整体来讲, 虾肉墨鱼丸面(辣味虾汤底)真系好好食.
不论系汤底、面定系𩠌, 味道都唔错.
就算系外卖都唔马虎, keep到个卖相, 依个都值得赞嘅.
价钱方面, 系鲗鱼涌食lunch都唔平.
我觉得佢HK$63咁大碗面都合理啦.
2020-06-16
外卖自取
虾肉墨鱼丸面
虾肉墨鱼丸面(辣味虾汤底)