2020-02-01 1006 浏览
约咗两个朋友喺尖东食晚饭,唔想打边炉韩烧食到咁heavy,想食少少之后去第二度饮杯野倾下计,于是拣咗间好近尖东地铁站嘅韩式烤鸡,比较健康又冇咁热气。我哋叫咗一个韩式鸡蛋卷同埋果味蒜香烤鸡。韩式鸡蛋卷分量十足,上面有两种酱汁分别系茄汁同埋芥辣酱。味道层面丰富左好多,又唔会盖过鸡蛋嘅香味,而且同其他配料嘅味道都好夹。呢个系我食过数一数二最好食嘅韩式鸡蛋卷,下一次一定要试埋韩式粉丝鸡蛋卷!之后上埋果味蒜香烤鸡,服务员好细心,事前就放低几个胶手套比我哋,不过我哋想环保啲,所以冇用比翻佢地。个烤鸡虽然唔系炸,但不失香脆嘅口感,外皮好香脆而且里面嘅肉质相当嫩滑有肉汁,酸酸甜甜加埋蒜头嘅香味好配合,如果配埋啤酒一齐食就最好啦!
韩式鸡蛋卷
果味蒜香烤鸡
2020-01-08
等候时间
15 分钟 (堂食)
韩式鸡蛋卷
果味蒜香烤鸡