2023-03-04
lunch心思思想食雞煲, openrice下就見到呢間樓上火鍋店都幾多like。捐窿捐罅終於搵到間餐廳,門口大大個招牌「巧得鍋」,餐廳入面都好闊落,啲位坐得好舒服,店員好友善咁招呼我地👍🏻👍🏻Lunch time有提供唔同嘅午市套餐,粥粉麵飯樣樣皆齊,應該都係做開平時工廠區嘅lunch。而我最想食嘅雞煲都有午市二人套餐,半隻雞加個蒜蓉炒娃娃菜/魚湯娃娃菜,仲配多兩個白飯,先盛惠$168,幾抵食👏🏻👏🏻半隻雞嘅份量都頗多,啖啖肉,又香又惹味,雞肉都好入味,仲可以揀辣度👍🏻雞煲入面有洋蔥、彩椒同芫荽,係雞煲醬嘅影響下好鮮甜🤤 店員仲介紹咗佢嘅獨家嘅辣椒粉,鍾意食辣嘅我梗係要試啦,灑咗落件雞度,辣椒嘅香味更加突出,但辣度又唔會維持得耐,正正子🤩🤩,成個雞煲配飯一流😎娃娃菜係魚湯嘅浸禮下,顯得更鮮甜,仲可以解埋辣tim 😌😌除咗原有提供嘅麥茶之外,仲有四款不同口味嘅冷泡茶,我就揀咗白桃烏龍同桂花烏龍,兩款嘅花味都好突出,好順口👍🏻👍🏻👍🏻睇返餐牌,除咗招牌雞煲之外,佢都提供唔同特色鍋底,價錢又唔會架貴,仲有新鮮牛肉同時令海鮮,下次再嚟試下其他火鍋先😌😌
娃娃菜係魚湯嘅浸禮下,顯得更鮮甜,仲可以解埋辣tim 😌😌