2018-02-13 262 浏览
餐厅环境 地方唔大但感到舒服 服务也不错 店员成日倒水 冇叫野饮都唔怕Classic American pan grill❤️Price range from $498 - 698.为庆祝呀姊我生日所以友人带左我去一间我觉得几贵下既浪漫情调西餐厅食饭😮.讲到明价钱贵当然个menu系英文黎架啦😂好彩我一早查定字典免得失礼 餐厅既店员十分nice 会同你讲解食乜好咁 咁我就简左鹅肝加牛柳set $598既 😁.首先会上面包先 个面包真系超级好食 面包皮香脆好有口感 涂上牛油既面包又系另一个味觉既层次 每人两块都唔会嫌多😁.之后就好快上个汤 佢叫new England clam chowder 平时饮开既周打蚬汤边有蚬肉 但哩款就唔同😍我真系见到蚬架!大大只够鲜甜 其中特别之处在于用个面包装住d汤 个面包索晒d汁好好味 但细食既我要留肚 唯有忍痛停口😕Filet mignon with pan sear foie gras.中文即系牛柳配鹅肝 因为我唔太喜欢食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 个set 望落几精致 有块牛牛型既物体插左系度 大大块鹅肝踏住块牛柳 仲有少量沙律作为配菜 感觉都冇咁

Classic American pan grill❤️
Price range from $498 - 698

中文即系牛柳配鹅肝 因为我唔太喜欢食血淋淋既牛 所以都叫左7,8成熟 个set 望落几精致 有块牛牛型既物体插左系度 大大块鹅肝踏住块牛柳 仲有少量沙律作为配菜 感觉都冇咁肉😁
味道真系唔错架 鹅肝做到入口即溶既口感 而牛柳都有肉汁流出黎 但系我个人觉得牛柳肉感觉冇我想像中咁嫩口 如果哩个做得好少少成碟野都好perfect

哩个系小食 有几类菇捞埋一齐整 既健康又有心思

Cheesecake
餐后甜品☺️食完个餐包 饮完个忌廉汤 再食完个主菜 饱到上心口既时候其实仲有个甜品 咁既情况之下其实食龙肉都唔会特别有惊喜😂
之但系呢 个cheesecake系真心觉得好食 面有焦糖 加分加分 质地唔算好soft 硬硬地咁 香浓芝士味 虽然好食不过太饱真系食唔晒 有少少伤心😕希望下次又有人带我去食啦
庆祝纪念
生日