2018-12-03 2523 浏览
今日6pm黎到唔算多人,但6点半后d人就陆陆续续咁黎喇! 冇订位既仲要去到八点先有位,所以大家黎嘅时候记得订位啦💕因为圣诞节就嚟喇~见到餐厅喺布置上面都花咗好多心机🎄🎄Set dinner 包左一款是日餐汤、田园沙律、主菜、是日甜品同埋餐茶我地今日嘅是日餐汤系《甘笋忌廉汤》甘荀粒好多,好甜,味道唔错~《田园沙律》配上左bb牌芝麻酱就一定冇得输啦~其实佢既沙律菜都好新鲜,分量都好大架😊😊至于main course 就拣左 《香辣鲜虾意大利饭》意大利饭上面配上左一只天妇罗虾🍤~ 个饭呢就酸酸辣辣~蕃茄味重,因为有小小茄蓉同茄粒系饭入面!非常开胃但有小小辣😂😂但都会一口接一口架😋😋《士多啤梨雪糕》呢款雪糕就唔似一般既色素雪糕..啖啖都食到士多啤梨籽同埋士多啤梨肉,而且佢唔系死甜! 系酸酸甜甜的😌😌另外我地仲叫多左个《Carbonara》 $63意粉软硬度好好,入面有鸭胸肉同菇!烟鸭胸味好香,平时唔多食鸭胸既我都食左几旧🙈🙈🙈意粉质感亦都好好,好creamy!好味道🥰🥰🥰

因为圣诞节就嚟喇~见到餐厅喺布置上面都花咗好多心机🎄🎄

我地今日嘅是日餐汤系《甘笋忌廉汤》
甘荀粒好多,好甜,味道唔错~

《田园沙律》
配上左bb牌芝麻酱就一定冇得输啦~
其实佢既沙律菜都好新鲜,分量都好大架😊😊

至于main course 就拣左 《香辣鲜虾意大利饭》
意大利饭上面配上左一只天妇罗虾🍤~

《士多啤梨雪糕》
呢款雪糕就唔似一般既色素雪糕..

另外我地仲叫多左个《Carbonara》 $63
意粉软硬度好好,入面有鸭胸肉同菇!
烟鸭胸味好香,平时唔多食鸭胸既我都食左几旧🙈🙈🙈
意粉质感亦都好好,好creamy!好味道🥰🥰🥰
2018-12-02
  • 卡邦尼意大利粉