2020-09-22 213 浏览
成日都见到人post 呢间 #cafe , 终于轮到我黎喇~ 呢间野系好full, 要预早一个礼拜book.一开始睇OpenRice, 以为好多负评, 但原来系佢Menu啲嘢食名改得好盏鬼🤪 另外佢啲餐具都好得意~估唔到今次叫咗几样嘢食, 全部都又大份又好味~ 个「有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面」真系好足料, 唔会好似其他Cafe咁细份. 另外个「辣㗎傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭」menu上show一粒辣椒都好辣. 🌶虽然好辣 但啲蛋&肉都真系好好食😋 题外话好彩冇叫个「都几辣的泰式打抛猪乌冬」menu 上系2粒辣椒, 我可能会食唔到🙊可能食左个蛋包饭, 条痢已经辣到冇感觉, 份避风塘味既「记住,期望越大,失望越大…鸡翼」虽然Menu上系2粒辣椒但食落又一啲都唔辣🤔🤔杯「黄金阿婆块皮(golden apple frappe)」我一开始以为会系黄色,点知系青苹果嚟既😅 都正常好饮嘅, 但同我本身expect嘅样唔一样, 所以有少少唔开心啫🙊我2个人食, 以为叫2个main + 1个side 唔过份... 点知又劲饱食唔晒😅 价钱又唔系贵㖞. 真系难得抵食又高质既楼上cafe 👍🏻👍

有蟹go又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁面

辣㗎傻猪猪猪颈肉泰式肉碎日本蛋包饭

记住,期望越大,失望越大…鸡翼

我2个人食, 以为叫2个main + 1个side 唔过份... 点知又劲饱食唔晒😅 价钱又唔系贵㖞. 真系难得抵食又高质既楼上cafe 👍🏻👍🏻 完全唔系「麻麻地」

庆祝纪念
生日