2020-02-03 685 浏览
睇完戏同朋友揾个舒服既地方倾下计,朋友又唔钟意coffee shop,话想试下新野,所以就揾左呢间野饮好似做得几靓既餐厅。一黎到睇menu就马上比佢啲水墨风饮品吸引左,本身睇中麻糬芋泥茉莉鲜奶绿,但系又对芝麻好有兴趣,最后都系拣左麻糬芝麻乌龙鲜奶茶。朋友话想饮清啲既野,就叫左鲜奶伯爵茶。店员有提醒水墨风饮品类系饮之前要搞匀佢先,但系我觉得可以先饮几啖,再搞匀佢饮。因为佢既鲜奶茶底其实系比较清新,而我拣既芝麻系劲香劲浓味。虽然佢唔会好甜,反而仲甜度适中,但系搞匀左既话,乌龙茶味相对就会弱左好多,所以我觉得可以先品尝下佢鲜奶茶既味道,先再同芝麻一齐饮。因为我就系咁饮啦哈哈。底下劲多麻糬粒,同芝麻好夹~朋友既鲜奶伯爵茶无叫少甜,我试左一啖,甜度都几适中。虽然如果比我拣,我都会叫少甜,但我饮落去,觉得呢到既正常最多只系出面台茶店既少甜程度,比较清新舒服~另外我地仲加左件八女抹茶蒙布朗送下茶。佢外层既质感几好,唔会好实好干,而且都唔系劲甜。入面有cream,栗子粒,同埋海绵蛋糕。蛋糕唔会好干,不过我其实麻麻地钟意食呢种有cream既蛋糕,但钟意食cream既朋友就话好食!另外既就系,佢既环境布置

另外既就系,佢既环境布置得都几靓几舒服,不过人流都比较多,可能要好彩先有位坐呢!
2020-02-01
用餐时段