前排系日本食左非常出色ge意式窑烤薄饼,突然心血来潮想回味一下,收到风Pizza Piazza有意式手工薄饼,于是约左同游日本ge朋友黎试下。虽然重点推介ge终极汉堡好吸引,但勿忘初衷,今次食左Pizza先,下次再试Burger。点菜之后店员先送上意式餐包,呢款包偏硬身较有咬口,放少少黑醋同橄榄油落碟再点黎食就唔会太干,又好味又健康。我钟意辣,朋友钟意芝士,叫双拼薄饼就皆大欢喜。意式薄饼较美式薄饼薄身同脆口,话明「薄饼」,当然食意式啦,而且意式著重食材原味,美式就多汁多料,各有特色,我就钟意意式多d喇。辣肉酱至尊食落唔太辣,几惹味。芝士四重奏用左mozzarella、toleggio、gorgonzala、parmeson四种芝士,虽然我唔系芝士迷,但食落唔会太腻。西班牙黑毛猪扒又大块又厚,切开见到肉质好靓,食落一d都唔韧,唔系讲笑,真系猪有猪味,但丁点猪腥味都无,加少少盐同黑椒已经好好食,亦可以配苹果酱,甜甜酸酸几开胃。炸番薯条都又脆又甜,一条接一条停唔到!平时饮开ge奶昔多数又甜又浓稠,呢杯就唔同喇,朱古力味浓郁但不会过甜,较稀身,而且加左打杏仁饼碎,咬下咬下几过瘾,好饮。食完主菜

餐包

双拼薄饼

辣肉酱至尊
辣肉酱至尊食落唔太辣,几惹味。

芝士四重奏

西班牙黑毛猪扒
西班牙黑毛猪扒

意大利行饼朱古力奶昔

食完主菜,出去望下有乜甜品先。

Tiramisu

Tiramisu酒味几重,唔太甜岩晒我,本身饱饱地,食下食下又吞左成件。