2020-02-08
次次由港鐵站行去淘大花園都會見到好顯眼既餐廳牌,今次咁啱嚟開九龍灣終於有機會入去食個dinner。餐牌有好多選擇,中式西式甚至馬來西亞都有。朋友叫咗鐵板餐 - 蒜蓉羊架拼香草腸配蒜蓉汁 ($103) 送熱飲 (熱檸水) +明火例湯,今日有節瓜章魚煲豬骨湯同羅宋湯,豬骨湯味道清淡,唔會太重味精味。羊架煎得啱啱好,大概七成熟,食落去有少少羶味不過可以接受,肉質鮮嫩又juicy,好易入口。腸仔就正正常常,欣賞菜嘅份量多,感覺上健康啲xd而我叫咗馬來咖喱 - 咖喱斑扒飯 ($61)。呢款咖喱唔會太辣,魚質亦好嫩滑,份量都比想像中多,撈飯一流!見到餐廳最近都做緊啲優惠, 幫襯$180以上就可以用$48食到高質小菜。總括而言係一間性價比高嘅餐廳,選擇多價錢又合理,一定會再嚟幫襯!