素闻尖沙咀出名多日式居酒屋,有时咁多间都唔知食边间好,但今次去试左位于厚福街嘅 鮨一 绝对可以系你嘅选择!.有成两层都系佢就知有几威,黎呢间唔可以唔试佢刺身!首先试嘅系 (细$198碗)虽然系细碗版,但海胆足料足足有三层,下底系吞拿鱼蓉同寿司饭,表头仲有啲金箔,好啱打卡🤓📸开头可以先攞紫菜夹住海胆就咁食,之后中底层嘅海胆可以连吞拿鱼蓉同饭一齐食,三种层次,三种味道交叠在一起,系幸福嘅味道🥰.另一推介系刺身]($220)师傅以华丽嘅刀功,将刺身切到通透,简直系艺术,而池鱼会附上独有酱料,食落去好新鲜,口感亦唔错。而系佢后面嘅系帆立贝刺身同剑鱼腩刺身,每款刺身都好新鲜,满足💖.一品料理方面,推介呢个($88) 蚝大大只 一碗起码有成4/5 只,重点系个汤加左少少辣加上蚝嘅鲜味,加上萝卜嘅甜味同索哂啲汤汁,饮落开胃又醒神,少少似冬荫公嘅味道哈哈😄唯一要挑剔嘅系可能始终有限时堂食90分钟,所以点完嘅菜一下子送哂上抬,变相串烧/汤品一定要趁热食,俾人感觉有啲急赶😅.Any肥,以同价同区嘅居酒屋相比,呢间嘅食物质素都绝对数一数二,同朋友黎可以开返枝清酒,细细枝300ml $300以内都有选择🍶慢慢
千层海胆饭(细)

有成两层都系佢就知有几威,黎呢间唔可以唔试佢刺身!首先试嘅系 [千层海胆饭](细$198碗)虽然系细碗版,但海胆足料足足有三层,下底系吞拿鱼蓉同寿司饭,表头仲有啲金箔,好啱打卡🤓📸
簿切池鱼刺身

另一推介系[簿切池鱼刺身]($220)师傅以华丽嘅刀功,将刺身切到通透,简直系艺术,而池鱼会附上独有酱料,食落去好新鲜,口感亦唔错。而系佢后面嘅系帆立贝刺身同剑鱼腩刺身,每款刺身都好新鲜,满足💖
辣酒煮广岛蚝

一品料理方面,推介呢个[辣酒煮广岛蚝]($88) 蚝大大只 一碗起码有成4/5 只,重点系个汤加左少少辣加上蚝嘅鲜味,加上萝卜嘅甜味同索哂啲汤汁,饮落开胃又醒神,少少似冬荫公嘅味道哈哈😄唯一要挑剔嘅系可能始终有限时堂食90分钟,所以点完嘅菜一下子送哂上抬,变相串烧/汤品一定要趁热食,俾人感觉有啲急赶😅

Any肥,以同价同区嘅居酒屋相比,呢间嘅食物质素都绝对数一数二,同朋友黎可以开返枝清酒,细细枝300ml $300以内都有选择🍶慢慢叹,同寿司/刺身绝配!
千层海胆饭(细)
簿切池鱼刺身
辣酒煮广岛蚝