2023-05-05 245 浏览
价钱本身唔算贵,加配小食同饮品做套餐重抵。今次净系食拉面同share咗两粒饺子已够饱,下次再肚饿啲一定加配做套餐😆同朋友专登叫咗三碗唔同口味嘅拉面试吓🍜:两款豚骨汤底,一款豚骨鸡白汤底。其中我哋拣咗两碗系特制,主要分别系特制拉面比普通款多咗两片叉烧✨、温泉蛋✨同紫菜✨。整体汤底浓厚,油份都几重,拉面口感弹牙,挂汤几唔错。温泉蛋🥚煮到劲流心,配搭住食,味道更提升😋😋每碗拉面都有三款叉烧🥓可以拣,我哋分别试咗炙烧卷腩叉烧 及 慢煮猪柳叉烧:🥓炙烧卷腩叉烧肥瘦适中,脂油香较突出,带少许焦香👍🏻🥓慢煮猪柳叉烧相对无咁肥,有咬口,同埋带啲烟熏香,猪肉味更突出,值得试👍🏻~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~🍜白丸元味 (特制) $85豚骨汤底,最原始口味,咸香味几突出,质感顺滑。🍜赤丸新味 (特制) $85同样系豚骨汤,汤底有黑蒜油香味,带微辣,香浓得嚟又唔会体过咸,整体味道丰富。几钟意😋💖🍜横滨家系豚骨 $85依款比较少见,系豚骨加鸡白汤底。谂住加咗鸡白,相对冇就咁豚骨汤咁浓味,点知饮第一啖已好惊喜!首先汤底系好浓郁惹味,比起另外两款更要多咗份鲜味✨都系我同朋友一致最钟意嘅🍜💖💖黑松露汁饺

🥓炙烧卷腩叉烧
肥瘦适中,脂油香较突出,带少许焦香👍🏻

🥓慢煮猪柳叉烧

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

🍜白丸元味 (特制) $85
豚骨汤底,最原始口味,咸香味几突出,质感顺滑。

🍜赤丸新味 (特制) $85

🍜横滨家系豚骨 $85

黑松露汁饺子 (6件) $48
饺子细细地一只,馅料带肉汁,配上酱汁有淡淡黑松露香,特别嘅配搭。