2023-06-26
同老公今日食燒肉,一個最貴既餐,但絕對值得,因為有和牛任食,連甜品都有Häagen-Dazs雪糕任食,真係高質到無朋友!A4和牛😻唔同部位既和牛呢度都齊,三角腩,肩胛肉,和尚頭,後腰肉,有啲聽都未聽過,最深刻係和尚頭,牛後腿内側位置,脂肪較少,但肉味香濃,食落幾有咬口,和牛肉香係口入面爆發出黎,絕對係享受和牛既極致呀!A4香蔥薄切岩手和牛😺薄切既和牛同樣出眾,和牛肉質好柔軟,牛味亦好突出,薄薄既牛肉加上香蔥去燒味道更濃,再點埋月見汁,濃香既牛味混和蛋香,簡直係另一層次呀!A5和牛西冷😽呢個係一次性既,但上枱見到果陣真係覺得好抵,因為好大塊,西冷肉質油脂分佈完美,鮮紅肉質,油花細緻均勻,一食就感受到果種幼嫩細滑,肉味又濃,爽爽的!海鮮😸唔同既海鮮都係任食,好似鮑魚,青口,扇貝呢啲,海蝦都係,全部都夠晒新鮮,啲蝦好彈牙,全部都好鮮甜,高質海鮮黎!其他肉類😼呢度雞翼黑椒腸呢啲都係任食,雞翼又係單骨雞翼又醃佐唔同既味,美味的!