2023-05-30 61 浏览
行過旺角想搵啲又平又好食嘅餐廳,上網搵吓見到呢間價錢唔貴,而且睇落啲野食幾吸引,就去試吓。去到門口見到滿座,不過等左一陣大概10分鐘左右就入得去啦。想食海南雞,但見到有得揀鴛鴦雞(無骨海南雞加蒜蓉牛油雞扒),咁就貪心啲兩個都試吓!飯餐會跟一個湯,有得+$5揀椰汁酸湯,好似幾特別咁,好奇寶寶經常上線嘅我當然會試埋!另外叫左一杯越南乳酪三色冰,同埋嗌咗一個生牛肉+越式扎肉湯檬,都係揀左椰汁酸湯無骨鴛鴦雞配黃薑飯海南雞好滑,覺得唔錯!但蒜蓉牛油雞扒炸得比較乾,點埋汁食都覺得好乾椰汁酸湯作為餐湯,味道有啲太濃,比起一般冬蔭公湯更濃,不過幾特別,一試無妨越南乳酪三色冰三色分別係紅豆+綠豆+乳酪,飲落似紅豆冰加綠豆,但綠豆本身無乜味,算係增加左口感生牛肉+越式扎肉湯檬(椰汁酸湯)個人認為椰汁酸湯配搭湯麵比較適合,加埋麵一齊食感覺有啲中和效果整體上性價比都唔錯,下次可以再黎試下其他野食

無骨鴛鴦雞配黃薑飯
無骨鴛鴦雞配黃薑飯

椰汁酸湯
椰汁酸湯

越南乳酪三色冰
越南乳酪三色冰

生牛肉+越式扎肉湯檬(椰汁酸湯)
生牛肉+越式扎肉湯檬(椰汁酸湯)

整體上性價比都唔錯,下次可以再黎試下其他野食
2023-04-18