2023-02-25 60 浏览
約左朋友食飯,想食下中菜又想食海鮮就搵到公司附近呢間中菜館。樓上鋪要行一層樓層上,有老人家要留意下。食物方面兩個人叫左4個小菜,每碟既份量都多,唔想浪費就預返人數叫菜。⭐️ 豉椒炒大蜆 - 一上菜見到份量好多,蜆肉新鮮,大部分蜆殼都開晒口,蜆肉都無食到有沙,洗得夠乾淨。豉椒味夠濃,有鑊氣。 ⭐️ 蒜蓉粉絲開邊蝦 - 開邊蝦新鮮、有鮮味。表面佈蒜蓉,蝦底就放滿粉絲,量多幾多,賣相又夠靚。⭐️ 紅燒脆皮乳鴿 - 得兩個人又想試多啲款,所以叫左一隻乳鴿share,乳鴿燒得皮夠香脆,味道不錯。⭐️ 雙喜小炒皇 - 我自己好中意食腰果,特別叫左小炒皇,腰果炸得夠香脆,食到停唔到口。 最尾仲送左紅豆沙,口感起沙唔太甜,飯後甜品岩岩好。

最尾仲送左紅豆沙,口感起沙唔太甜,飯後甜品岩岩好。
2023-02-22