2019-11-04 1857 浏览
元丰园 #尖沙咀𠮶日喺尖沙咀度行吓行吓唔知食咩好,见到呢一间韩国餐厅,骤眼望落去全部都系韩国人,而且仲要有上下两层,好似几正宗,决定试一试。嗌咗个二人套餐 $420,包括烤牛肉、鸡肉、鱿鱼,海带汤或者豆腐汤,多种前菜,最后仲有橙食。牛同鸡同样都几淋,但并唔系啲咩特别部位。如果有去开韩国餐厅食嘅话,都知道佢哋有款系铁板烧肉配饭,今次烧嘅肉同𠮶种铁板烧嘅肉一模一样,都系碎碎地细细块,调味都系最正常甜甜地豉油,其实都好味但系绝对唔特别。反而好欣赏佢哋个鱿鱼,一块块好大块,弹牙得嚟一啲都唔韧,自己好憎𠮶啲要咬到牙软嘅鱿鱼,但系呢个就绝对冇呢个问题。另外我哋拣咗豆腐汤,都系用韩国最正常果只辣椒作调味,但系有啲淡,之后我哋要自己加啲泡菜汁落去lol不过佢哋嘅前菜就真系好出色,平时去开放题𠮶啲韩国餐厅剩系得啲泡菜芽菜,但系呢度除咗呢啲之外,仲有薯仔、豆卜、鱼仔等等,不过就无得添。整体来讲味道中规中矩,但系要四百几蚊有啲贵,除翻开每人都要二百几,已经可以食到放题。顺带一提如果要换块铁板,仲要加$20,食食吓之后我哋啲肉全部都开晒啲焦awww味道:3.5/5性价比: 2.5/5
元丰园 #尖沙咀

味道:3.5/5