协奏坊西餐厅

Sonata Western Restaurant
2019-05-22 3652 浏览
见好耐无同屋企人食餐好既,今日就约埋去食自助餐!餐厅以白色装修为主,好简洁,唔算太大但座位与座位之间有足够空间,唔会好逼!一黎紧系食左海鲜先啦!呢个价钱黎讲,海鲜有相当多既选择!蟹脚、小龙虾、青口、面包蟹、虾同蚬!蟹脚有海水味又好厚肉!面包蟹好多膏够鲜甜沙律最中意系呢条三角柱型既杂果沙律!好多生果喺里面仲有其他自选配料捞沙律。之後转战鱼生位!刺身有三文鱼、吞拿鱼、希灵鱼同带子!原粒带子够哂有口感,亦好新鲜!仲有好多款唔同寿司。旁边既芝麻鸡翼都好正炸至外脆内软,加埋芝麻更香口。鸡骨肠都好特别,有鸡软骨混合喺里面,口感丰富!热盘类都有唔少海鲜!有清酒煮蚬,蚬肉好大粒另外仲有个海鲜锅同三文鱼头面豉喎,啲汤好鲜甜!牛肝菌长通粉有惊喜,酱汁好浓郁但唔会太腻!再黎就系有人即场用盐板烧牛肉同牛舌,牛舌好腍仲有我既至爱,香煎鹅肝虽然系细细粒,但表皮煎得非常香脆,好肥美架!我都食左好多粒🤣另外都有猪胺同各式香肠,可惜当时已经太饱无食到。最期待既甜品区!必食芝士挞,芝士馅浓郁,挞皮好松脆有现时大热既芋圆,够烟韧!柚子cheesecake系日式芝士蛋糕,咬落好fluffy,配埋柚子酱酸酸甜甜又几清新。伯爵茶
见好耐无同屋企人食餐好既,今日就约埋去食自助餐

沙律最中意系呢条三角柱型既杂果沙律!好多生果喺里面
仲有其他自选配料捞沙律。

热盘类都有唔少海鲜!有清酒煮蚬,蚬肉好大粒

再黎就系有人即场用盐板烧牛肉同牛舌,牛舌好腍
仲有我既至爱,香煎鹅肝

最期待既甜品区!必食芝士挞,芝士馅浓郁,挞皮好松脆
有现时大热既芋圆,够烟韧!柚子cheesecake系日式芝士蛋糕,咬落好fluffy,配埋柚子酱酸酸甜甜又几清新。伯爵茶creme brûlée系另一高质之佢,炖蛋好香蛋味,伯爵茶味又够浓😋

八点仲有特别甜品,系芒果梳乎厘,好巨型啊!蛋味好香连带淡淡芒果味,好松软

个个食完都好满足!虽然食物款式比起其他高级酒店小,但每样都好高质,而且refill速度好快!侍应都好够笑容,好勤力收碟
同埋一叫就会埋黎帮你!

下次有新既主题一定要黎再试
  • 流心芝士挞