2021-06-01 6024 浏览
同朋友喺附近想揾地方坐低饮杯嘢,本来对上楼cafe没抱太大期望,估唔到有惊喜😎食物质素唔错,下午茶几抵食添~ 原来cafe里面有好多只猫猫🐈🐈所以喺门口都要穿上一次性鞋套保持干净!当日我哋叫咗三个餐, 共HK$240~性价比高~1️⃣「泰式冬阴功海鲜野菌忌廉意大利饭」超赞😋 净系睇名都觉得几特别,因为比较少意大利饭会做fusion加入冬阴功元素😏 估唔到餐厅系调味方面拿捏得几好,食得出有冬阴功味道之余又唔会太辣,risotto嘅质地亦都恰当,烟韧弹牙,唔会过硬👍🏼 配埋藜麦胡麻酱野菜沙律及饮品 (+HK3 转配URBAN CAFE 精选特调咖啡,冻饮)2️⃣ 小食餐:「芝士酱鸡翼」配饮品 (热美式黑咖啡, 不用加钱) 鸡翼炸到香脆,肉质都几juicy,芝士酱就唔系太浓味嘅~3️⃣ 「香辣蒜香烟鸭胸野菌橄榄油炒意大利面」,配藜麦胡麻酱野菜沙律,补差价配 (热)蓝花皇家伯爵荔枝红茶~ 意粉炒得Al dente,香口,整体不错~ 花茶睇见有荔枝加入嘅,不过饮落去味道就唔太突出~过了一个唔错嘅下午!💕 店子面积唔大,不过猫猫数量都几多,所以总会碰到猫猫走嚟走去可以拍下照🐱🐱🐱

当日我哋叫咗三个餐, 共HK$240~性价比高~

鸡翼炸到香脆,肉质都几juicy,芝士酱就唔系太浓味嘅~

3️⃣ 「香辣蒜香烟鸭胸野菌橄榄油炒意大利面」

2021-05-27
用餐时段