2019-06-03 1607 浏览
✨ 住喺大西北嘅朋友仔今日约咗小妹我食dinner,今日就将就下佢骑牛牛去大西北食西餐。✨每个set 都跟餐汤、餐包同饮品,而配菜可以拣薯条/ 薯蓉/ 意粉/ 白饭。✨ 蘑菇汤👧🏻 个汤比较浓味,个汤仲好多蘑菇粒,亦好creamy,味道唔错。✨ 南瓜汤👧🏻 南瓜味好浓,个味道比较淡,但饮得出落咗好多南瓜去煮。✨ 餐包✨ 美国安格斯西冷牛排+配菜👧🏻 我地叫咗7成熟。块排唔会太熟、唔会太韧,煎得啱啱好。块排唔会好多筋,所以食落几好食。呢个set,我地叫咗薯蓉。个薯蓉好smooth,唔会好浓味,几好食的。个set 仲有salad,个salad 几fresh,食完肉就食翻d菜,几解腻下。✨ 特色杂扒( 牛肩胛、羊架、烤鸡、纽伦堡肠、煎蛋)👧🏻 呢个餐完全满足晒食肉兽的欲望,因为系好多肉!牛肩胛煎的啱啱好,唔会韧,几够牛味。食羊最怕膻,个羊架完全无膻味,都几多肉唔会净系得骨,所以几抵食。烤鸡腌得几好,好够味,又唔嚡。纽伦堡肠同煎蛋系正常水准。我地拣咗意粉,意粉唔会煮得太稔,个汁同意粉好夹。✨ 串烧水牛城鸡翼 👧🏻 个鸡翼系即整,所以系热辣辣同好脆口。系单骨鸡翼黎,所以好方便食。有少少辣辣地,系
✨每个set 都跟餐汤、餐包同饮品,
而配菜可以拣薯条/ 薯蓉/ 意粉/ 白饭。

✨ 蘑菇汤

✨ 南瓜汤
👧🏻 南瓜味好浓,个味道比较淡,但饮得出落咗好多南瓜去煮。

✨ 餐包

✨ 美国安格斯西冷牛排+配菜

✨ 特色杂扒( 牛肩胛、羊架、烤鸡、纽伦堡肠、煎蛋)

✨ 串烧水牛城鸡翼
👧🏻 个鸡翼系即整,所以系热辣辣同好脆口。系单骨鸡翼黎,所以好方便食。有少少辣辣地,系好值得一试嘅小食。
2019-05-27