早前系睦邻街打完篮球,经过现崇山,见到依间餐厅啲野食又大份又靓,价钱又抵,好想揾一日黎试,今日放咗学同妈妈去黄大仙一带,终于有机会去试一试。今次叫左2个铁板餐:鸡髀扒配凡立贝、T字骨排餐。重点:配包、汤、野饮、甜品!!!!包:系果只酥皮感觉嘅包、仲要系烘热左,正!汤:忌廉同罗宋汤忌廉汤:虽然系黄色但系系忌廉汤,黄色应该来自鸡汤而不是南瓜,而非常之浓郁忌廉汤。罗宋汤:食唔到入面有肉,但有蔬菜食下,唔辣的。主菜:就算嗌薯菜或意粉都会有蔬菜奉上,啲蔬菜都唔系求其,有西兰花、椰菜花、豆角、红萝卜、洋葱。薯哥亦都系即炸,充满薯仔口感。意粉是蕃茄酱意粉。1)鸡髀扒配凡立贝(蒜蓉汁)大大鸡髀扒,皮薄,厚肉,唔会咸,有肉质有肉汁。另外有两粒凡立贝,正正常常冇乜特别。而佢嘅蒜蓉汁偏橙色,甜甜地嘅蒜蓉汁。2)T字骨排餐(黑椒汁)T字骨好大块,一半连住少许肥膏同筋嘅肉质偏烟,万众期待的甜品:鸡蛋仔配朱古力酱可能鸡蛋仔已经整咗好耐,所以质感较林、虽然有蛋味,但鸡蛋仔最重要嘅温度同脆度!所以有啲啲逊色啦⋯⋯总括来说,抵食,又坐得耐,值得介绍!
今次叫左2个铁板餐:鸡髀扒配凡立贝、T字骨排餐。
重点:配包、汤、野饮、甜品!!!!
包:系果只酥皮感觉嘅包、仲要系烘热左,正!

汤:忌廉同罗宋汤
罗宋汤:食唔到入面有肉,但有蔬菜食下,唔辣的。

主菜:就算嗌薯菜或意粉都会有蔬菜奉上,啲蔬菜都
1)鸡髀扒配凡立贝(蒜蓉汁)

2)T字骨排餐(黑椒汁)
T字骨好大块,一半连住少许肥膏同筋嘅肉质偏烟,

万众期待的甜品:鸡蛋仔配朱古力酱

总括来说,抵食,又坐得耐,值得介绍!