2021-01-01 120 浏览
今次去左间越南餐厅,位於庙街,相当易搵,虽然我地三点先去食野,但都等左几分钟先有位,一嚟位置唔算多,二嚟餐厅要跟返二人一枱。我地叫左珍宝火车头鲜鸡汤金边粉连菜苖一碟,份量真系珍宝级。真系好大碗,仲好多料,有牛展、牛筋、猪肉片、牛肚、牛耳、冬菇、豆腐卜、木耳丝、芋丝、扎肉、生菜。汤底清香,金边粉份量都多,都算爽滑。牛肚,牛展,牛筋炆得够谂,不会过咸。木耳丝,木耳好爽脆,配金边粉一齐食好有咬口。扎肉比平时食开嘅比较幼身同实肉,味道都唔错。猪肉片正常,唔会太瘦。小食方面叫左香葱虾多士。卖相好靓,虾饼同多士呈金黄色,油香味重~香茅烧牛肉米纸卷,有三小件,都几足料,香茅烧牛肉肉质都嫰。米纸卷够薄,唔会好难咬,好食!炸春卷就偏重味,炸得香脆,而春卷皮都几薄。越南滴漏咖啡好香浓,未饮已经传嚟阵阵香味,饮落顺口香滑。

炸春卷就偏重味,炸得香脆,而春卷皮都几薄。

越南滴漏咖啡好香浓,未饮已经传嚟阵阵香味,饮落顺口香滑。