2021-04-04 786 浏览
同朋友食饭嚟到屯门呢间西式cafe,餐牌嘅名行玩味路线(叫menu时都系叫返英文无咁尴尬😂),叫左3个main同1杯饮品,食后感觉得性价比不太高🤔🔸 Crab Meat & Butter Pasta (HK$158)意份份量还好,蟹肉都唔算多,有啲磨菇伴碟。意份酱汁较creamy,食到后来会较腻😶同埋意份texture就略嫌硬身🔸 Beef Wellington (HK$328)肉方面就叫左威灵顿牛扒,呢间嘅威灵顿就系将酥皮包住旧牛扒~之前食过其他餐厅,系酥皮同牛扒间再加多层食材,增加层次感,食落就唔会咁单调啦🤫🔸 Porcini Truffle Risotto (HK$148)一嚟到仲以为佢送错,点解同碟意粉咁似样😂酱汁尚算浓郁,Risotto饭粒软硬适中,不过份量就少啲🔸 Tequila Sunshine (HK$68)系以Tequlia, orange juice, grenadine制成,超大杯,味道不过不失啦😌【推介指数:5⭐满分】环境:⭐⭐ ⭐味道:⭐⭐⭐打卡:⭐⭐ 服务:⭐⭐⭐回头率:⭐⭐

Crab Meat & Butter Pasta

🔸 Beef Wellington (HK$328)
Beef Wellington
Beef Wellington

Porcini Truffle Risotto

🔸 Tequila Sunshine (HK$68)
Tequila Sunshine

【推介指数:5⭐满分】