叫左两个$1980天。海鲜和牛二人套餐点知个和牛炒饭变左烟肉炒饭我认我地食嘅时候倾计太开心冇留 比左钱临走望下外面嘅menu先知嬲嬲地想要个交代 点知就出事喇 以下系我地同经理对话嘅重点,事关我地当刻太猪,唔识反应,后黎有再打去问,经理表示:1. 系厨师嘅问题,我代佢讲声唔好意思,但系厨师落左场,一系等佢返黎叫佢炒返比你地食啦(其实我地食完成餐饭,已经饱哂,又唔系住附近,点样样等呢?所以我有意思叫佢退钱啦,所以问下个差价)2. 个烟肉炒饭同个和牛炒饭差唔多价钱(我理解唔到,但佢咁样解释)3. 价钱差唔多系因为个和牛炒饭嘅和牛 系用厚切和牛个边切出黎嘅肥膏炒嘅 (哦,原来唔系和牛肉炒饭,系和牛肥膏炒饭,同menu嘅意思完全唔一样。再者open rice上面其他人嘅和牛炒饭唔少肉架啵,经理又话)4. 其实个边都有少少肉嘅(问题又黎喇:咁我地块和牛比你地切完D肉出黎,仲有冇menu 所写嘅100g呢,经理又咁讲)5. 我地师傅切嘅时候一定块块都有100g,你需要嘅,我地都可以你个磅你磅下自从经理话咁唔合理地叫我地食左一餐之后再等个厨师返黎整返个和牛炒饭,我地已经觉得态度好差,依家仲要咁威威话
叫左两个$1980天。海鲜和牛二人套餐
点知个和牛炒饭变左烟肉炒饭

2. 个烟肉炒饭同个和牛炒饭差唔多价钱

(我理解唔到,但佢咁样解释)

4. 其实个边都有少少肉嘅

自从经理话咁唔合理地叫我地食左一餐之后再等个厨师返黎整返个和牛炒饭,我地已经觉得态度好差,依家仲要咁威威话拎个磅出黎,然后仲好意思叫我地下次再帮衬,比个九折你。我心谂,我地一共比左差唔多五千蚊嘅lunch,你拎D咁嘅服务态度出黎,点做经理呀,经理

我真系嬲到癫

我话:咁你叫我地下次帮衬返你 你系咪都要拎返D诚意呢 今次嘅事我地都未解决 我地真系好难再帮衬 不如你俾返即时嘅补偿我地 例如 免我地加一啦

👩🏻‍💼经理:其实都可以嘅,不过要亲身过黎

我:但系外面可以直接退返落张卡㗎啵

👩🏻‍💼:我地呢度唔得㗎
(五千蚊lunch嘅服务质素

算啦,咁有得退好过冇,打完场嘅时候,经理又有新玩法

👩🏻‍💼:其实我当时都系特登唔食饭出黎处理(我地当时三点几,倾左大约只有十分钟时间,而佢地晚市嘅六点)同埋都系厨师嘅唔小心.........

(Sorry 对于经理嘅A字膊行为,我又有少少comment)

我:其实你可唔可以停一停听我讲(事关我地嘅对话期间,佢净系自己不断讲,唔听人讲,可能系个人特色)我觉得你做为一个manager 应该系代表你地餐厅,唔系有问题就濑D同事,咁样只系会影响我对你地餐厅嘅形象, Anyways,我地阵间会黎

结果拎赔偿嘅时候,已经见唔返经理M小姐。

和牛炒饭
厚切和牛