2018-09-07
又是ot的一夜,為左cheer up自己,九點幾我一個人去試新野!環境:好光猛,枱與枱之間的距離簡直係無縫交接。我一個人坐響兩堆人之間,不知不覺融入人地家中。現場冷氣好凍,我問店員可否調教溫度,佢無奈回應中央冷氣無得教。服務:阿姐對我好好,熱情招呼我坐底。因為太著緊我無點餐紙,仲火左另一個員工。佢俾張A3點餐紙,一枝紅筆俾我點菜,叫我點完出去收銀俾錢,佢仲放個reserved牌放響我枱面,留返個位俾我。出菜好快,等左幾分鐘就上晒菜。食物:有魯肉飯,牛肉麵,多款小食。牛肉麵由$58起跳,價錢可以接受。我一個人,食唔到咁多,又無人同我開心share,只可以叫左半筋半肉紅燒牛肉麵,加個上湯娃娃菜。咁呢,個湯味道無咩驚喜,唔夠熱,可能鼓勵大家飲台式特飲,所以都幾多味精。個牛根好淋,好滑,另外牛腩有嚼口,牛味好正。份量唔多,男仔未必飽。留意老人家個假牙有機會甩。見對面家庭話鹽酥雞好味,滷肉飯又話好味。我下次都想食。仲有A3紙先寫得晒咁多款台式飲品,太凍,我完全唔想飲。總結:我覺得程班長牛肉麵好味d,大碗d,南勢角就乾淨d,又有勁多款台式飲品。呢間南勢角我會再幫襯!
見對面家庭話鹽酥雞好味,滷肉飯又話好味。我下次都想食。
仲有A3紙先寫得晒咁多款台式飲品,太凍,我完全唔想飲。