2017-06-23 183 浏览
一个人食个 quick lunch, 叫左碗黑蒜熟成浓汤拉面, 同埋豆腐野菜沙律. 以为一碟$48既沙律会系细细碟啱一个人食啦, 点知黎到原来好鬼大碟架, 几个人 share 都够, 豆腐好滑好浓豆香, 生菜好新鲜,睇得出唔系切定放左好耐果种, 因为菜边无变色, 而且充满水份, 入口爽脆, 车厘茄超甜, 再多几粒更好, 上面有D 脆脆的东西, 令呢个好普通的沙律变得不普通, 层次感丰富, 有惊喜. 至于主角黑蒜熟成浓汤拉面就啱晒我呢D重口味既人, 个汤底真系够晒浓郁, 仲有我最爱的半熟蛋, 叉烧唔会薄EE, 好足料,面质亦合我胃口, 我比较喜欢粗面条, 有嚼劲, $72一碗加埋个沙律已经好饱好满足.

黑蒜熟成浓汤拉面
豆腐野菜沙律
2017-06-21
等候时间
15 分钟 (堂食)
黑蒜熟成浓汤拉面
豆腐野菜沙律