2020-04-04
今日返娘家之前同朋友嚟個快閃飯聚🤫見呢間啲壁畫畫得咁靚即係俾佢吸引咗😂環境好食嘢都開心啲❣️呢餐係早午餐夾埋❣️2個女仔叫咗4樣餸阿姐都問我地食唔食得哂🤣🔺京蔥爆安格斯牛飯❣️師傅炒得好有鑊氣👍🏻京蔥好入味❣️平時我唔中意食但呢個真係炒得幾入味👍🏻送飯一流❣️牛肉又嫰口👍🏻多啲肉更開心🥳🔺咖喱農夫包➕牛肉❣️姐姐話個咖喱汁原來係即叫即整👍🏻唔怪得要等比較耐🥱但都值得嘅❣️成個包好脆呀🤤個汁甜甜哋唔會辣聞落去又好香👍🏻農夫包入面有薯仔🥔牛肉❣️薯仔🥔好粉好入味➕牛肉有啲似平時食沙爹牛個種質地🤣岩我口味❣️🔺咸魚蒸肉餅❣️肉餅唔肥👍🏻同埋啲肉唔會散開👍🏻食完唔膩又唔乾爭爭❣️有兩嚿咸魚😌啲肉唔霉🤣不過都真係幾咸一定要連肉餅食❣️🔺秘制干燒蝦❣️睇個名以為會係乾身點知係濕🤓不過唔緊要好味就得啦🤣啲蝦幾爽脆加上用咗啲豆瓣醬炒好有家常菜嘅味道👍🏻