2020-08-16
話說今日行程有變。 原本就工作嘅時候突然之間可以變成在家工作。我仲唔馬上拿拿林即刻,打道回府咩。。噉中間諗到晚飯嘅時候又要在家進食。而家難得下午茶可以馬上叫個外賣返去都唔錯喎。不過咁啱公司有點事需要我坐低靜落嚟慢慢噉樣去回復。所以我就選擇咗一個車仔麵檔,佢叫做孖寶車仔麵。呢個餐廳好得意嘅。佢哋嘅餐牌呢叫做孖寶秘笈。佢嘅造型就好似一本武林秘笈噉樣藍色封面非常之咁,引人注意。飲品供應方面值得一讚。佢比起一般茶餐廳嘅凍檸茶柯華田檸水咖啡等仲會有其他特飲譬如話有,金桔蜜蘆薈西遊青蘋果汁同生薑蜜等等。如果講到車仔麵格局嘅餐廳孖寶車仔麵真係一個超班嘛因為飲品已經比一般人多以食品更加厲害因為呢個車仔麵檔佢係會有招牌甜品例如腐竹雞蛋糖水同番薯糖水。因為由於今日我係要速食嘅關係所以我就嗌咗豬紅河粉五香豬頸肉加蔥。仲有叫埋菜肉雲吞。最值得回味嘅係佢哋嘅秘製汁。因為佢哋應該係用左架哩汁加沙爹汁撈埋食落去配上我叫嘅菜式絕對有另一番嘅野味風味。佢哋嘅豬紅大大粒四四方方好有誠意。雲吞成粒係有咬頭煮得熟嘅! 豬頸肉條覺得呢非常之大片長身仲會走肥膏不過最殺出重圍嘅就係佢哋嘅豆漿低糖原味鮮豆漿。佢哋一支咁上非常衛生。基
仲有叫埋菜肉雲吞。
豬頸肉條覺得呢非常之大片長身仲會走肥膏
不過最殺出重圍嘅就係佢哋嘅豆漿低糖原味鮮豆漿。
佢哋一支咁上非常衛生。基本上我飲完之後咪好回味係好想飲多一支。但係我真係好飽喇所以值得推介嘅係佢哋嘅頭像同埋佢哋食車仔麵嘅秘制汁
睇返佢哋有好多不同嘅小食可以供應。你可以叫貢丸或龍蝦丸都可以嘅。當然今日我係急住食盲冇辦法TRY佢哋所有嘢
總括嚟講 孖寶車仔麵 可以係一個速食之選。
最啱香港嘅大忙人同埋係急速去餵飽五臟腑要繼續拼搏嘅每位。
孖寶車仔麵
葵芳葵富路7號葵涌廣場地下A15號舖
题外话/补充资料:
有一個人坐位, 獨立自己食, 感覺好PRIVATE
各有各食 自己選野食