2020-11-16 82 浏览
今日約左個朋友去葵廣行街買野, 行行下都行到有啲晏, 所以決定係度食埋野. 但係因為行得太耐, 所以都想搵個位坐底慢慢食, 休息下, 仲可以坐底傾下計添.一落到樓下, 就見到有間車仔麵好多人食緊,咁多人即係好食啦, 咁我哋就決定食呢間.雖然話舖頭好多人食緊,但姐姐都好快手幫我哋搵到兩個位, 仲要係二人位, 唔洗同人share坐得舒服啲又自在啲.呢度三餸車仔麵$46加多一個餸就加$8至$10, 仲有熱飲送添, 如果凍飲就加多幾蚊.咁因為都有啲肚餓關係所以都叫多咗少少野食咁我就叫咗個四餸車仔麵-咖喱魷魚(另上), 牛肚, 墨魚春卷, 同牛柏葉加一個墨魚條碗仔翅, 再加多杯凍檸茶小甜叫完之後啲嘢食都好快送到咁車仔麵其中一個最重要就係個湯, 咁我叫咗沙嗲湯, 都見到下面張相, 舖頭俾咗好大Pat沙嗲醬, 所以碗湯都好濃沙嗲味好好食咖喱魷魚佢就好有心用另外個碗裝住等啲咖喱魷魚可以浸住啲咖喱汁, 如果唔係佢將咖喱魷魚放落碗麵入面咁就食唔到咁重咖喱味, 佢哩個另上好貼心魷魚好濃咖喱味, 好食牛肚好入味, 味道唔錯, 唔韌. 同出面舖頭食牛肚面個啲有得比啊, 好食魚肉春卷入面係魚肉, 唔算落得多粉,仲

咁因為都有啲肚餓關係所以都叫多咗少少野食

加一個墨魚條碗仔翅, 再加多杯凍檸茶小甜

叫完之後啲嘢食都好快送到

魷魚好濃咖喱味, 好食

魚肉春卷入面係魚肉, 唔算落得多粉,仲有啲油香味, 正

牛柏葉好爽口,好食, 美中不足就係比多小小就最好喇

車仔面仲有條菜送

細個好鐘意食碗仔翅, 見到哩到有墨魚肉碗仔翅, 決就叫返碗黎食下. 碗仔翅黎到見到都有好多墨魚肉, 咬落去都食到墨魚味, 爽口彈牙.
而家碗仔翅就好足料, 木耳, 冬菇都好多, 仲好香麻油味, 係細個個陣嘅味道
落小小醋就最正

最後飲埋杯檸茶小甜, 有三塊檸檬, 加埋小甜, 岩岩好, 酸酸甜甜最解渴

快快手食飽飽, 又可以返上去再買野
2020-11-15