2025-04-14
新城市有好多新餐廳,估唔到chatramue有開Cafe! 好鍾意飲佢地既茶飲!今日就黎飲翻杯同埋食泰菜!-果然飲品menu好多選擇,令人花多眼亂,我都係今日先知,原來有排毒瀉茶系列,我點咗泰國斑蘭珍珠玫瑰花鮮奶,玫瑰花味淡淡清香,而我都係第一次見到綠色嘅斑蘭珍珠,珍珠口感煙煙韌韌,整杯飲品口味順滑店員都溫馨提示咗會有輕瀉既作用(果然返到屋企真係有效,但唔會肚痛,感覺係舒服嘅)-沙嗲雞肉串燒一份4串,每串既雞肉都相當有份量,燒至外香內嫩,仲保留到雞肉嘅肉汁-冬陰功pizza惹味香口,冬陰功嘅調味同海鮮相當夾,薄餅嘅厚度適中,pizza既芝士拉絲令我食得好滋味😌-今餐最期待嘅重點來了!分別點咗泰茶千層蛋糕同泰茶疏乎厘pancake😆🧡souffle上有厚厚的泰茶cream,疏乎厘本體鬆軟,不會過於空氣感泰茶千層蛋糕每層口感細滑,忌廉帶着泰茶香氣,食完一件完全不膩,出乎意料好食,為咗千層蛋糕我一定會再來!
果然飲品menu好多選擇,令人花多眼亂,
我都係今日先知,原來有排毒瀉茶系列,
珍珠口感煙煙韌韌,整杯飲品口味順滑
泰式冬蔭海鮮薄餅
泰式冬蔭海鮮薄餅