最近此店的炸馒头船在社交网络上老是常出现🤣 今次终于约到朋友一齐嚟试下! 架炸馒头船原来系取意自三国演义中诸葛亮草船借箭嘅故事(曾经一度以为个公仔系关羽) 一上枱烟雾离漫,意境十足,真系打卡必点😂 炸馒头炸得几脆,仲有炼奶、秘制葱酱、朱古力同绿茶酱供蘸点。好特别,总有一款啱你口味。酸菜鱼🐟嚟食辣嘢当然要点我最爱的酸菜鱼! 都几大盘,但相比起其他店,略嫌佢酸辣得唔够过瘾。鱼肉质素OK,配菜中有吸满了酸汤的豆卜! 亦有不少薯粉在盘底,好丰富。另外点了酸辣土豆丝、麻辣手拍青瓜、凉拌莴笋、麻婆豆腐😂 唔知点解可以食咁多,但全部小食都几好味。麻婆豆腐辣辣地用嚟送饭一流! 最后饱到晕咗返屋企⋯
炸馒头

酸菜鱼🐟