2018-11-25 83 浏览
平時喺寶琳嘅車路經過都見到呢一間食店 心諗:咦,個樣好似幾好食,覺得佢排面都幾冠冕堂皇!於是前幾日就去一試大約夜晚八點鐘去到餐廳,發現都有幾批人排隊 真係估唔到,咁普通既一個地段都有咁多人去,唔知係咪都係附近住既呢係門口見到裡面係......滿座!我已經抱有好大期望去食佢既嘢食了等咗都唔算好耐,就有位入。入到去,見到隔離枱嗌咗勁多嘢食又勁多款咁,有串燒、壽司、手卷、飯等等,多數都嗌大量串燒;但我當日喉嚨痛,就諗住下次再試!裡面裝修都以金黃色做主題,壽司 魚生部為開放式廚房,一目了然餐牌選擇多不勝數,食物種類繁多。因為相片上載有限,我都不能show到所有類別,用文字讓吃貨們體驗有何等多既選擇!有魚生丼、飯類、定食、天婦羅、串燒、燒物、沙律、前菜、卷物、手捲、小卷、丼物、鍋物、麵類、御飯....真係不得了,餐廳仲有二人餐供給選擇係云云既選擇中,我最後揀咗魚生飯!真係必食!零後悔!我特別欣賞當中既醋飯,酸中帶點甜,十分特別,與店外一般既壽司、魚生飯都不同,處理應該有點特別技巧,十分喜歡;加上魚生數量也多,有三文魚、吞拿魚、帶子、鰹魚,它們圴有鮮味、新鮮,不用醬油也足夠佢附上亦有沙律及味噌湯,

等咗都唔算好耐,就有位入。

真係不得了,餐廳仲有二人餐供給選擇

三色魚生丼

佢附上亦有沙律及味噌湯,前者為薯仔沙律,好夠凍,好正,食晒!後者既料豐富,又唔會好鹹,裡面有香滑豆腐粒、大大隻蜆、海帶等,都好好味

朋友就食咗一個安格斯牛定食~presentation幾靚,幫你切埋,加一碗白珍珠飯,包你捧住個肚走。牛肉雖薄,但牛肉汁同牛肉香係口腔中揮之不去,好好食又勁香,此亦是一個好選擇!
安格斯牛扒定食

小食方面,就嗌咗一碟魷魚,大碟夾抵食,切片 份量也大,送飯都正。汁偏甜,燒烤既程度剛好,唔乾,啖啖肉,又唔會「咬唔完」

汁燒魷筒

Last but not least
食店在安排入座前已為客人斟了水,不時也及時加添,服務不俗
桌邊也放置適用調味品及牙籤,預備點到即止
餐具亦有主題,美美的
同時,店員也後窩心為論盡既我及時提供一個籃子放袋及外套,觀察客人需要入微,好值得欣賞

2018-11-15
三色魚生丼