2021-05-04 700 浏览
好耐之前食过酸菜鱼后对之念念不忘, 好想食但又唔知边道有得食咁岩俾我上网见到有间新开既餐厅有酸菜鱼食 有得食即刻谂都唔谂GOGOGO呢道叫味川酸菜鱼既餐厅位于火炭, 港铁站行几分钟就到, 交通都几方便....餐厅唔算大, 座位唔多, 有兴趣黎食就真系BK位稳阵D喇~~呢道既晚餐主食以中式小菜为主~有好多唔同种类既小炒...最吸引我既都系佢既海鲜如果唔想食小炒就有晚餐, 价钱都系几十蚊, 非常相宜~~今日既主打一定系食酸菜鱼啦~~~老坛酸菜鱼 $188一上枱好有惊喜!!! 比我想像既大碟好多!!!酸菜鱼酸辣开胃,配上香浓的汤底,惹味十足餐厅选用左海鲈鱼, 师傅刀功好好, 起到完全冇骨~~鱼肉鲜嫩幼滑配料方面有大豆芽, 青瓜, 云耳, 薯粉, 酸菜, 莲藕, 蒿笋等等....非常丰富!!!大大碟好多鱼块又好味避风塘大虾 $128呢个𩠌真系要大赞!!!蒜酥香气四溢, 咸酥香脆, 入口松化~~大虾好新鲜, 虾肉爽口弹牙, 鲜甜度满分!!炸得好好味!!!必食之选黄金软壳蟹 $115身为蛋黄控既我一见到道菜未食就流口水~~事关佢既蛋黄多到一个点软壳蟹外脆内嫩, 蟹肉饱满爽口好Juicy香口松脆既软

咁岩俾我上网见到有间新开既餐厅有酸菜鱼食
 有得食即刻谂都唔谂GOGOGO

呢道既晚餐主食以中式小菜为主~
有好多唔同种类既小炒...
最吸引我既都系佢既海鲜

如果唔想食小炒就有晚餐, 价钱都系几十蚊, 非常相宜~~

今日既主打一定系食酸菜鱼啦~~~

老坛酸菜鱼 $188
一上枱好有惊喜!!! 比我想像既大碟好多!!!
酸菜鱼酸辣开胃,配上香浓的汤底,惹味十足

大大碟好多鱼块又好味

避风塘大虾 $128
呢个𩠌真系要大赞!!!

蒜酥香气四溢, 咸酥香脆, 入口松化~~
大虾好新鲜, 虾肉爽口弹牙, 鲜甜度满分!!

炸得好好味!!!
必食之选

黄金软壳蟹 $115
身为蛋黄控既我一见到道菜未食就流口水~~
事关佢既蛋黄多到一个点

软壳蟹外脆内嫩, 蟹肉饱满爽口好Juicy

香口松脆既软壳蟹,一食就停唔到口

餐厅价钱经济实惠唔收加一, 味道又一流, 我又多间饭堂喇
用餐时段
  • 避风塘大虾