焱丸水產

Flame Japanese Cuisine
2021-04-18 1780 浏览
今日朋友生日,就约咗佢喺尖沙咀焱丸水产庆祝。呢间日式餐厅系我朋友圈中都几出名,唔少friend都推荐。果然平日夜晚都好多人,唔book真系未必食得到。餐厅环境好有日式格调,装潢很有日本小店的感觉,纵使现在去唔到旅行,但都有种置身日本的feel。焱丸号寿司$158材料超级丰富,有超多的吞拿鱼茸,蟹肉,海胆,蛋丝,飞鱼子等等,非常吸引。下面藏着三旧寿司,可以选择自己喜欢的配料放上去,一口食晒非常满足。海胆鲜甜,吞拿鱼茸清香,鱼味浓郁。海胆帆立贝$110点了两件海胆帆立贝,帆立贝好清甜,加上些少焦香味,再配上海胆,口感丰富,鲜味倍增!辣味豆腐$38外脆内软,炸得非常好,炸粉好薄,上面亦都洒上一些辣椒粉,里面滑溜无比,更带有些少辣,呢个小食好唔错!蟹味味增甲罗烧$68呢个甲罗烧系招牌必点,好好食!店员还会帮忙料理同烧,所以我都系等食。蟹味浓郁,食到一丝丝蟹肉,配上香葱和蟹籽,每一口除了浓郁蟹香,更有蟹籽的卜脆,整体又不会过咸,很鲜味!白蚬壳烧 $45白蚬鲜甜冇沙,吃到它的海水咸香,不用酱汁已经好好食!唐杨八爪鱼 $80八爪鱼炸粉薄,软腍,再配沙律酱,一点都不油腻。整体呢餐生日饭真系好好食,朋友

焱丸号寿司$158

海胆帆立贝$110

辣味豆腐$38

蟹味味增甲罗烧$68

白蚬壳烧 $45

白蚬鲜甜冇沙,吃到它的海水咸香,不用酱汁已经好好食!

唐杨八爪鱼 $80

八爪鱼炸粉薄,软腍,再配沙律酱,一点都不油腻。

整体呢餐生日饭真系好好食,朋友都好满意!就豪一餐请佢食好啲!😂

• 蟹味噌甲罗烧
  • 乌贼矶烧