2023-01-14 2482 浏览
经常喺网上都见到𠮶只装住炸馒头嘅船 真系好有气势 餐厅装修仲有少少中国风 好啱打卡😎 所以今晚就冲住呢道打卡菜式嚟啦👏🏼前菜小食前菜小食系一个特制嘅花生同埋中华沙律😉 我真系好钟意佢嘅花生 因为有少少麻麻辣辣仲有紫菜嘅香味🥜 中华沙律都有少少辣味㗎酸菜鱼呢个酸菜鱼都几出名 好似每枱都会叫咁🐟 我哋嗌咗小辣 酸酸地又辣辣地 都几刺激 鱼肉几嫩滑 底下仲有薯粉 烟烟韧韧 炸馒头系一碟好有气势嘅菜式 除咗有只船之外 仲有底下嘅烟 真系好有特色😝 炸馒头外脆内软 金黄色嘅表面配埋炼奶 真系好夹口水鸡(例牌)冇谂过呢碟口水鸡系冷盘嚟嘅🐥 鸡肉嫩 鸡皮仲好有口感 面头既花生碎令鸡件更有口感🥜 呢碟都唔算太辣 容易入口黑糖脆炸糍粑呢个都系餐厅推介嘅菜式嚟㗎 系一个饭后甜品 不过都系绝对有啲饱肚😂 因为呢个糍粑系糯米做㗎嘛 配埋侧边嘅黑糖酱汁同埋黄豆粉 味道几丰富😌菊花蜜(埕)嗌呢个饮品嘅原因系因为佢嘅外型真系好适合打卡啊🥰 真系好有中国传统风味 连饮呢个菊花物嘅容器都系一个小碟 好似拍紧古装咁呀😝 味道唔会太甜 但系清清地几好饮虽然开头系俾𠮶只装住炸馒头嘅船吸引咗嚟 但系其他麻辣菜式都唔错㗎 想食辣

前菜小食

黑糖脆炸糍粑
黑糖脆炸糍粑

菊花蜜(埕)
菊花蜜

虽然开头系俾𠮶只装住炸馒头嘅船吸引咗嚟 但系其他麻辣菜式都唔错㗎 想食辣野都可以试吓呀😋
用餐时段