2022-08-01
雖然之前黎過,可惜當時只得午市堂食,試唔到好多招牌菜❗️強烈推介大家嚟到一定要食招牌菜‼️真係做得好出色👍🏻餸菜大碟、份量足,適合4人或以上先叫得盡興!🦀糯米炒膏蟹$568/隻 必食招牌菜🥢記得要預訂⭐️砂鍋熱辣辣🔥不斷發出吱吱聲響,煲內傳來陣陣誘人香氣膏蟹肉厚,蟹肉結實、鮮甜,蟹鉗啖啖肉~糯米飯食得多,呢重質感都係第一次❗️飯粒纖長軟綿,重點係唔會好黏口,所以唔會食幾啖就覺得好飽🍚飯炒得乾身,吸收膏蟹精華變得鮮味🦀砂鍋夠熱令糯米飯竟然有飯焦效果,微微脆口但唔會太硬👍🏻夠晒驚喜鍾意佢有芫荽,令整體冇咁飽滯!🐷伊比利亞叉燒皇$228 顏色褐紅,賣相吸引~識食一定食半肥瘦、有燶邊🙊 叉燒沾滿蜜汁🍯發出閃閃光澤~ 半肥瘦叉燒軟嫩入味,味道濃厚,有炭燒焦香。蜜味香甜,在口腔中徘徊❗️肥而不膩,齒頰留香‼️香茜鮮沙薑豬手粒 $58沙薑豬手唔會太大件,方便食用❣️醬汁出色,惹味但唔會太鹹,做涼拌菜夠晒開胃白灼牛叁寶- 牛黃喉/毛肚/牛肝連 $188 牛三寶夠晒特別🧛🏻♀️二小姐孤陋寡聞,連名都未聽過⁉️毛肚即係牛柏葉❗️未食過咁爽口😳口感爽脆而且有咬口,但一D都唔韌就咁食味道較為單調,配蔥花醬油同吃,鮮味即時提升罕
必食招牌菜🥢記得要預訂⭐️
砂鍋熱辣辣🔥不斷發出吱吱聲響,煲內傳來陣陣誘人香氣
鍾意佢有芫荽,令整體冇咁飽滯!
🐷伊比利亞叉燒皇$228
香茜鮮沙薑豬手粒 $58
白灼牛叁寶- 牛黃喉/毛肚/牛肝連 $188
牛三寶夠晒特別🧛🏻♀️二小姐孤陋寡聞,連名都未聽過⁉️
就咁食味道較為單調,配蔥花醬油同吃,鮮味即時提升
牛叁寶出色而份量超多,性價比高👍🏻
椒鹽白飯魚 $98
蟹肉菠菜豆腐盒 $128
桂花杞子水晶糕 /🌼雪耳紅棗糖水
食完飯重有2款甜品送🌸2款都足料好食❗️飽到要打包都食得晒糖水🫢