2019-11-21 955 浏览
周末想去饮杯咖啡慢活一下,同朋友去左大埔试下呢间小店。十二点几去到,外面已经排紧队。大概等左15分钟就可以入去。食物选择唔多,今次有三款。我拣左炭烧鸡扒本菇菠菜忌廉清汤意粉,朋友拣左鲜虾冷荞麦面配蜜糖餐包。我本身想试creme brulee咖啡,点知卖哂,于是就叫左热朱古力。朋友就叫左紫薯latte。是日menu咖啡menu咖啡menu茶menu饮品menu甜品menu甜品menu热朱古力。味道一般,只杯好得意炭烧鸡扒本菇菠菜忌廉清汤意粉。鸡扒既照烧汁好入味,都几腍。有淡淡既菠菜味,意粉既分量都几多。朋友既鲜虾冷荞麦面配蜜糖餐包、紫薯latte。鲜虾冷荞麦面不过不失,冇咩亮点。餐包好香。紫薯latte真系不得了,我饮完「哇」左一声。朋友见到我咁大反应都即刻试,又系哇一声。超浓紫薯味,浓过哂我以前试过既紫薯latte。入面仲有一丝丝既紫薯,饮到底发现佢有紫薯蓉。黎既朋友如果唔饮咖啡,强烈建议试紫薯latte!今次可惜试唔到creme brulee咖啡,迟d揾机会再黎试下先!
周末想去饮杯咖啡慢活一下,同朋友去左大埔试下呢间小店。
十二点几去到,外面已经排紧队。大概等左15分钟就可以入去。
食物选择唔多,今次有三款。

是日menu
咖啡menu
咖啡menu
茶menu
饮品menu
甜品menu
甜品menu
热朱古力
热朱古力。味道一般,只杯好得意
炭烧鸡扒本菇菠菜忌廉清汤意粉
黎既朋友如果唔饮咖啡,强烈建议试紫薯latte!

2019-11-16
炭烧鸡扒本菇菠菜忌廉清汤意粉