2021-03-30
位置在黃埔地鐵站B出口直行1分鐘內到提供6-8人房間和卡位預訂前菜兩款:香炸黑松露餃6隻$68皮脆內軟,肉質加入黑松露,味道非常香濃!(唔想熱氣嘅朋友可選放湯版本)香炸潮州肉餅8件 $58外區小有,佐酒小食必點!招牌菜主食:雞油花雕蛋白蒸水晶蟹拌烏冬底$588(約兩斤)澳洲/美國特產,好難養,要好低溫魚缸,質感似花蟹,但抵過食花蟹好多!食法:先食蟹鉗及蟹身(個身白雪雪.殼簿.易入味) 再將creamy到似海膽嘅蟹膏,同蛋白撈埋帶有花雕香嘅滑烏冬一齊食,超級鮮甜美味!火鍋料:招牌足料佛跳牆湯底(2隻南非活鮑魚/冬菇/花膠筒/海螺片/4份一隻雞/素翅) $198(超抵食)滾8分鐘使其雞件熟透材料出味後,湯味香濃好好飲,再慢慢食湯料,之後打邊爐!限量本地手切騸牯夾萬牛肉$328(例)店員話每日街市限量地攞貨,每日限量供應,肉質牛味非常鮮甜,不用放豉油更佳,牛嘅份量同質素物有所值限量本地手切騸牯夾萬金錢𦟌 $288(例)牛味超級濃郁,喜歡吃牛的必吃!西班牙伊比利亞黑毛豬肋條 $98口感彈牙,油香四溢,好似牛嘅感覺,唔食牛嘅朋友啱晒沙嗲牛肉餃 併 韮菜餃 $58 (各4粒)皮薄餡靚,沙嗲牛肉餃沙
提供6-8人房間和卡位預訂
前菜兩款:
香炸黑松露餃6隻$68
皮脆內軟,肉質加入黑松露,味道非常香濃!
(唔想熱氣嘅朋友可選放湯版本)
香炸潮州肉餅8件 $58
外區小有,佐酒小食必點!
招牌菜主食:
雞油花雕蛋白蒸水晶蟹拌烏冬底
$588(約兩斤)
澳洲/美國特產,好難養,要好低溫魚缸,
質感似花蟹,但抵過食花蟹好多!
火鍋料:
限量本地手切騸牯夾萬牛肉$328(例)
限量本地手切騸牯夾萬金錢𦟌 $288(例)
牛味超級濃郁,喜歡吃牛的必吃!
西班牙伊比利亞黑毛豬肋條 $98
口感彈牙,油香四溢,好似牛嘅感覺,唔食牛嘅朋友啱晒
沙嗲牛肉餃 併 韮菜餃 $58 (各4粒)
皮薄餡靚,沙嗲牛肉餃沙嗲味濃郁,韭菜餃配新鮮豬肉味道鲜香
限量脆肉鯇魚圈 $98
取自鯇魚的最表層近魚皮與魚肉去改出來,所以好限量,特點無骨彈牙,但小泥味!
用餐體驗
服務:
店員反應快,沒有怠慢!
店內環境:
整潔舒服,有卡位和包房選擇,沒有壓迫感覺,但洗手間在斜對面商場要行1-2分鐘比較遠!
交通:
非常方便,黃埔地鐵站B出口行1分鐘就到