环境: 呢间楼下冰室是荃湾的第二间分店, 第一间系路德围, 呢间系熊猫酒店对面个商场.而新开呢间比路德围的那间大很多, 座位多了也较阔络. 餐厅光猛舒服, 干净企理. 员工都好多, 服务都变得好有效率.食物: 其实都食过几次楼下冰室了, 但新开呢间唔试过, 餐单比旧的那间多了一些, 除左招牌蕃茄汤餐和瑞士汁鸡脾, 还多了不少新菜式. 由于之前食过佢个瑞士鸡脾觉得十分不错, 所以今次都想试试个鸡翼. 见到餐牌有个自家制叉烧配瑞士鸡翼, 听个名都觉得吸引, 于是都无咩点谂就叫左. 首先, 瑞士汁鸡翼水准同佢个鸡脾都差唔多, 都好好食, 瑞士汁味道调得唔错, 够甜够入味, 都对得住作为招牌菜既名. 不过要讲到惊喜, 一定要介绍佢个自家制厚切叉烧, 叉烧十分大旧, 同个鸡翼差唔多大. 虽然大旧, 但唔会太硬同好嫩, 烧得都好香好够味, 我会觉得呢个绝对都可以变佢个招牌菜. 而且饭仲配上好多葱油, 令成个饭更惹味.朋友叫了佢另一招牌常餐, 蕃茄汤通粉. 呢个如果未食过楼下冰室都应该要试试. 蕃茄汤用新鲜蕃茄煮, 味道浓和鲜甜, 虽然唔系真系好特别, 但都推介大家试呢个通粉.除左野食, 佢饮品都多

环境:

食物:

, 于是都无咩点谂就叫左.
瑞士汁鸡翼拼自家制厚切叉烧饭

. 而且饭仲配上好多葱油, 令成个饭更惹味.
蕃茄汤通粉

忌廉红豆冰

除左野食, 佢饮品都多左好多选择, 今次我都叫左我至爱既红豆冰, 不过呢个再多左忌廉, 更加邪恶. 红豆冰椰奶味浓
, 红豆味亦重, 忌廉我就觉得加唔加都无咁大分别, 不过有忌廉感觉靓d 咁.

价钱:

价钱算抵食, 和一般冰室差不多, 午餐大约40几蚊, 特饮加10蚊.
瑞士汁鸡翼拼自家制厚切叉烧饭
蕃茄汤通粉