2022-08-03 54 浏览
💕黑布小巷被譽為荔枝角必食小店,黑布小巷的餐牌選擇貴精不貴多,但佢嘅爆漿吐司已令人想encore再encore🧡餐牌大致分為爆漿吐司、滷肉飯、芋圓同小食,我地已經target咗魔鬼爆漿吐司🍞.🌈麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $55聞名已久嘅爆漿吐司😍餡料多到脹卜卜,加上流心蛋&澎湃嘅芝士,爆漿效果滿分.鬼椒辣味鮮明🌶隨後辣味就被酸甜嘅沙律醬中和,唔太食得辣嘅朋友都可以一試🤭整體口感豐富,芝味十足,仲提供即棄手套,好細心.🌈古早味手工滷肉飯$48傳統嘅台式滷肉飯,滷肉煮得幾入味,鍾意佢地用半肥瘦嘅肉,有入口即溶嘅感覺又唔會過於肥膩,而且滷肉嘅份量俾得好足,性價比唔錯🧡.🌈黑布台式香腸 $28台式香腸當然係必食,外皮煎得香噴噴,內裡juicy有滿滿肉汁,同滷肉飯係最佳拍檔🥰.🌈芋頭椰汁三色圓(凍)$46三色圓芋圓、地瓜圓同紫薯圓,人手製作,口感特別煙靭芋頭椰汁甜度適中,質感濃厚,除咗椰香味,仲食到粉粉嘅芋頭texture🥥.🌈冬瓜茶 +$5台灣名物,微甜嘅冬瓜茶消暑一流.🌈桂花烏龍茶 +$8清香嘅桂花十分解渴,茶味有回甘,健康之選
💕黑布小巷

🌈麻辣鬼椒雞腿芝士蛋吐司 $55

🌈古早味手工滷肉飯$48

🌈黑布台式香腸 $28

🌈芋頭椰汁三色圓(凍)$46
三色圓芋圓、地瓜圓同紫薯圓,人手製作,口感特別煙靭

🌈冬瓜茶 +$5
台灣名物,微甜嘅冬瓜茶消暑一流
🌈桂花烏龍茶 +$8
清香嘅桂花十分解渴,茶味有回甘,健康之選