2018-04-24
見網上好評不少而且本人又好仲意食日本嘢,所以就提議友人一齊去食順便慶祝生日🎂嘩!!多人到呢⋯⋯雖然我們有訂到位但係都要等候十幾分鐘先有位。不過為左食好野冇計啦⋯⋯一入到去,無敵維港夜景🌃之不過我們係坐室內,但係店內裝潢、氣氛相當不錯。首先必點既就係美人鍋湯底啫哩狀,加熱後就變成湯。待應會主動將配料放入火鍋🍲,然後他們提議先飲一啖雞湯,原汁原味,湯頭超濃郁。配料主要有雞肉(待應話約3分鐘左右可以食)、雞滑、金菇、粟米、腐皮葱串、三色椒、青瓜等。鰻魚忌廉芝士沙律梳夫厘玉子燒哈哈!比想像中有d失望。吾係梳夫厘既感覺,有點實,不過食落都有玉子燒既香味豚肉卷飯團、芝士Ummm...fusion。本人覺得幾好味,幾特別🍙美人卷牛油果x三文魚,個樣有d似越南春卷既感覺。配上沙律醬,不過不失啦⋯炒麵。炒得幾香口而且吾會好乾,會越食越想食最後大家想試下個炸粟米塔同加左炭燒走地雞、鹽味炸粟米配上雪糕,個配搭幾新穎而且咸中帶甜,可以一試不過個走地雞雖然係招牌之一,但係本人就不大推啦因爲食落成口炭烤味道同冇左雞味。我們為慶生叫左一瓶梅酒,開開心心與友人度過愉快晚餐。
首先必點既就係美人鍋
鰻魚忌廉芝士沙律
梳夫厘玉子燒
豚肉卷飯團、芝士
Ummm...fusion。本人覺得幾好味,幾特別🍙
美人卷
炒麵。炒得幾香口而且吾會好乾,會越食越想食
最後大家想試下個炸粟米塔同加左炭燒走地雞、鹽味
炸粟米配上雪糕,個配搭幾新穎而且咸中帶甜,可以一試
我們為慶生叫左一瓶梅酒,開開心心與友人度過愉快晚餐。